miércoles, 13 de noviembre de 2013

TERTÚLIES LITERÀRIES

Hem començat ja les tertúlies literàries en 4t de l´ESO, amb el llibre “La Plaça del Diamant”, de Mercé Rodoreda. Els dimarts, de 2 a 3, els alumnes se´n van a la biblioteca del centre, es seien en cercle i dialoguen al voltant de diferents temes que van descobrint a la lectura. Es tracta d´un diàleg igualitari on el major dels requisits és el respecte a les opinions i diverses interpretacions d´altre.

Al llarg de les ja sis sessions de tertúlia literària, han eixit diferents temes al meu parer tots molt interessants, i sobretot perquè els trauen els mateixos alumnes i connecten molt amb els seus interessos, encara que al principi el llibre els resultava un tant difícil de comprendre. Han anant eixint temes com: quan experimentem el sentiment de nostàlgia o melangia; si la gelosia és o no símptoma d´amor en la parella; com afrontem les pèrdues; de quina manera ens influeixen les supersticions; el masclisme; el maltracte psicològic; com es sent d’anul·lada una dona maltractada; quina és l’edat ideal per a tindre xiquets; com somniem el dia de la nostra boda; com viu una dona l’embaràs; quin és el sentiment pels amics i com els amics no els podem deixar si tenim nuvi; com unes persones poden manipular a altres; la Guerra Civil; quina és la mentalitat de l´època en què està contextualitzat la novel.la i com de vegades els pensaments negatius ens condicionen per a actuar.

Almenys per a mi està sent una experiència molt enriquidora, conec millor els meus alumnes i estic segura que estan aprenent , i per descomptat, parlen cada dia millor en valencià.

No hay comentarios:

LISTADO LIBROS CURSO 2023-2024

  LIBROS DE TEXTO   CURSO 2023-2024 Curso Contenido Editorial Denominación Fecha de Incorp...