viernes, 20 de diciembre de 2013

TERTÚLIA LITERÀRIA: Els alumnes de 4t de l'ESO opinen


Aquest curs, per a l’apartat de lectura en l’ assignatura de valencià, estem fent una activitat més dinàmica i entretinguda per a treballar un llibre entre tota la classe. En aquest trimestre estem llegint “La plaça del Diamant”, de Mercè Rodoreda. Encara no hem acabat de llegir-lo, però està prou interessant i tracta temes que a tothom en classe ens crida l’atenció.

Aquesta activitat m’agrada molt perquè crec que aprendem més quan compartim opinions sobre els temes que eixen al llarg de la història. Són tantes els que hem tractat…

Però encara ens queda molt per llegir, comentar i reflexionar. Jo estic gaudint molt d’aquesta nova experiència i crec que estic traient molts coneixements i conclusions que són molt útils a la vida. Almenys, és el que jo pense i sent. (Patricia )

En les tertúlies del llibre hem parlat de diversos temes com el masclisme ja que en alguns capítols Quimet, un dels personatges principals, tracta de forma diferent a Natàlia, la seua dona, i li prohibeix assentar-se en una cadira que segons ell era només per a homes. També hem parlat de l'embaràs de Natàlia quan té a l´Antoni i Quimet es queixa i passa molt de temps al llit, que per a mi és mentida, només ho fa perquè Natàlia estiga cuidant-lo i al costat d'ell tot el dia. Els últims dies que recorde hem parlat d'una frase que diu “Abans de néixer son com peres, tots hem estat penjats per aquesta corda”, jo crec que és refereix al cordó umbilical, que tots els nadons al néixer estem units per ell. (Carla)

Al llibre el personatge que més dona que parlar és Quimet per això parlem del masclisme, dels acosos i la superioritat dels homens. També em recorde que la pera de Teresa va tindre molt de què parlar perquè és metàfora que es pot interpretar de moltes formes. En totes les tertúlies algú diu una cita demostrant que Quimet és un masclista o maltracta ´´La colometa´´(Natàlia). M´agradaria comentar més les decisions de Natàlia i Quimet com el casament d´ells, tindre un fill ... Jo crec que els amics de Natàlia van ser decisius per a que Natàlia es puga enfrontar a Quimet. El dia a dia de Quimet amb Natàlia és prova també de que Quimet és una persona roïna i en les tertúlies es va parlar molt. Tanmateix pense que Quimet és més víctima que agressor del que la gent creu , perquè crec que va nàixer en un entorn complicat. (Alexis )


Un tema que ha eixit es la manipulació, perquè per exemple quan volen decidir el nom del seu fill,Quimet imposa la seua decisió i Natàlia no protesta. Altre ha sigut el maltracte això és un cas clar en aquest llibre ja que Quimet maltracta a Natàlia sobretot psicològicament, també el masclisme, en un paràgraf Quimet va fabricar una cadira només per homes i no per a dones. La Guerra Civil és altre tema, perquè aquesta història ocorre en aquesta guerra. I un altre tema pot ser l’aïllament, perquè després de casar-se Natàlia ja no està amb les seues amigues i es centra només en el seu marit i fill. (Luis)

No hay comentarios:

LISTADO LIBROS CURSO 2023-2024

  LIBROS DE TEXTO   CURSO 2023-2024 Curso Contenido Editorial Denominación Fecha de Incorp...